FESTIVALUL-CONCURS NAŢIONAL DE MUZICĂ VOCAL - INSTRUMENTALĂ
„UN TALENT ÎNNĂSCUT”
RM.VÂLCEA
Ediţia a VII-a
4-5 mai 2017
STRUCTURA CONCURSULUI:
I. INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ - VIOARĂ (4 mai 2017) – Sala de Festivități a Liceului de Arte, Ora 10.00
· clasele I-II - o piesă (aproximativ 5 minute )
· clasele III-VIII - două lucrări de stil, gen si factură diferite (aproximativ 10-15 minute )
· clasele IX-XII - un studiu
- o piesă de virtuozitate sau o parte de Concert
- două părţi din Partitele de J.S.BACH (aproximativ 25 minute)
II. INTERPRETARE CANTO MUZICĂ UȘOARĂ (5 mai 2017) – Sala Consiliului Județean, ora 11.00
Copii cu vârsta cuprinsă între 5 - 19 ani – o piesă de muzică uşoară din repertoriul românesc sau internaţional.
Jurizarea se va face pe categorii de vârstă astfel: 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani, 13-15 ani, 16-19 ani (elevi până în clasa a XII-a). Pot participa şi grupuri vocale formate din maxim 5 membri.
CONDIŢII DE PARTICIPARE:
SECŢIUNEA INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ - VIOARĂ: Toţi copiii care doresc să participe la Festivalul-Concurs trebuie sa fie elevi înscrisi în Școli Populare de Arte, Palate și Cluburi ale copiilor sau elevi ai școlilor și liceelor vocaționale din toată țara. La preselecția județeană vor participa copiii înscriși la unitățile școlare menționate mai sus în data de 13 aprilie 2017, în Sala de Festivități a Liceului de Arte, începand cu ora 9.00. Pentru înscriere sunt necesare urmatoarele materiale:
-Fişa de înscriere completată;
-Copie după certificatul de naştere;
Înscrierea se face pe baza fişelor de înscriere completate, semnate şi ştampilate de către directorul unităţii şcolare. Aceste materiale vor fi trimise până la data de 23 aprilie 2017 pe adresa untalentinnascut@gmail.com
SECȚIUNEA INTERPRETARE VOCALĂ - MUZICĂ UŞOARĂ: Pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5-19 ani (elevi până la clasa a XII-a) din gradiniţe, şcoli, licee, palate şi cluburi ale copiilor din toată ţara. La preselecția județeană vor participa copiii înscriși în unitățile școlare menționate mai sus în data de 13 aprilie 2017, în Sala de Festivități a Liceului de Arte, incepand cu ora 9.00. Pentru înscriere sunt necesare urmatoarele materiale:
-Fişa de înscriere completată;
-Copie după certificatul de naştere;
Înscrierea se face pe baza fişelor de înscriere completate, semnate şi ştampilate de către directorul unităţii şcolare. Aceste materiale vor fi trimise până la data de 23 aprilie 2017 pe adresa untalentinnascut@gmail.com
PREMIILE FESTIVALULUI: se vor acorda trofee şi medalii pentru premiile I, II, III şi menţiuni la fiecare categorie de vârstă din concurs. Fiecare participant va primi programul de sală, diploma, medalie inscripţionată cu sigla festivalului.
TROFEUL FESTIVALULUI „UN TALENT INNĂSCUT” va fi acordat la fiecare secţiune din concurs celui mai bun interpret.
JURIZAREA CONCURSULUI : Notarea concurenţilor se va face de către fiecare membru al juriului pe formulare speciale cu note de la 1 la 10 cu subdiviziunile 25, 50, 75, centralizate de către un secretar de comisie. Notarea juriului este incontestabilă.
JURIUL FESTIVALULUI: va fi compus din specialişti în domeniul muzical (solişti, profesori universitari din Academii şi Facultăţi de Muzică, compozitori etc). Fiecare secţiune din Festivalul Concurs va avea câte o comisie de jurizare coordonată de catre un Preşedinte de juriu. Componenţa juriului va fi anunţată pe site-ul Liceului de Arte ,,Victor Giuleanu” şi pe site-ul Ghidul Festivalurilor după încheierea preselecţiei.
OBLIGAŢIILE PARTICIPANŢILOR: să respecte clauzele regulamentului festivalului, să respecte programul concursului, să nu deterioreze bunurile din sălile de spectacol, să nu contacteze membrii juriului pe perioada concursului şi să nu conteste deciziile juriului, să prezinte o ţinută de scenă decentă. Orice abatere de la aceste obligaţii duce la eliminarea concurentului/concurenților din concurs. Toți concurenții sunt obligați să se prezinte cu o jumatate de oră înaintea începerii secțiunii de concurs pentru a confirma prezența și pentru a primi programul de sală, neprezentarea la timp, atrage neparticiparea.
OBLIGAŢIILE ORGANIZATORILOR: să pună la dispoziţie sălile de spectacole pentru Festivalul-Concurs, să asigure sonorizarea, să organizeze momente de repetiţie înainte de concurs, să asigure corectitudinea centralizării punctajelor acordate de juriu, să asigure fondurile necesare organizarii evenimentului şi a premiilor acordate participantilor. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări regulamentului.
ORGANIZATORI SI INITIATORI PROIECT EDUCATIONAL:
- Prof. Laura Stanca tel. 0722.141.557
- Prof. Cristiana Lazar tel. 0771.679.056
- Prof. Ana-Maria Angelescu 0755.647.946
- Prof. Adrian Zamfir tel. 0766.215.990
Persoanele care doresc sa sprijine acest eveniment pot sa faca donatii in contul Fundației Culturale “TINERE TALENTE” din Tg, Mures, RO81BRDE270SV70488672700, deschis la Banca Transilvania, titular cont domnul Valeriu Maior, sau pe bază de chitanță și declarație tip în timpul concursului.
SUCCES!!!
Director
(Nume, prenume, semnătură, ștampilă)
............................................................